Afficher ce site en français | View this website in English

KNTXT

Dit evenement is afgelopen.

Info over veiligheid – timing – mobiliteit: zie Timing onder Kalender

MEER INFORMATIE VOOR KNTXT-BEZOEKERS

Don’t want to miss a single second of KNTXT? Pay cashless at the bars and food stands.

Info over timing: zie Timing onder Kalender

De line-up is compleet

update 07.06.19

Al de hele week dropt KNTXT namen voor de tweede Sportpaleiseditie op zaterdag 16 november. Charlotte de Witte tekende als bezielster van het populaire technoconcept als eerste present, ze speelt een 3 uur durende set! Dinsdag werd Dax J aan de line-up toegevoegd. De Londense dj brengt zijn trademark sound van stevige 4/4 beats met invloeden van Drum ‘n Bass naar Antwerpen. Ook Chris Liebing bevestigde zijn komst. Blij hem terug aan boord te hebben, want de Duitse technopionier zorgde vorig jaar op de allereerste KNTXT in het Sportpaleis voor één van de absolute hoogtepunten! Gisteren mochten we met trots nog eens twee absolute technoheadliners aankondigen. Duitse dj’s Marcel Dettmann en Ben Klock staan nog maar zelden zij aan zij achter de decks, maar in het Sportpaleis brengen ze een back-to-back set. Een unieke kans om de twee nog eens samen aan het werk te zien! Vandaag wordt met Imogen opnieuw een nieuwe naam aan de affiche toegevoegd. De jonge Engelse staat met haar donkere technobeats klaar om de elektronische muziekscene van morgen vorm te geven. Met deze toevoeging is de indrukwekkende line-up van KNTXT compleet!

KNTXT, dat is een kwaliteitsvolle techno-ervaring, met de beste nationale en internationale acts. Dat is feest tot in de vroege uurtjes. Tickets voor de tweede, grootse Sportpaleiseditie op zaterdag 16 november zijn nu beschikbaar. Get ‘em while they’re hot!

IMOGEN

Springend van eigenzinnige electro naar donkerder techno wordt Imogen beschouwd als de vormgeefster van de volgende generatie elektronische muziek. Met haar unieke geluid, dat gehoord moet worden om het te begrijpen, heeft ze met haar Radar Radio-residentie een platform gecreëerd voor opkomende en nu al legendarische producers en om haar eigen talent te illustreren. Haar shows geven een goed idee van hoe ze een publiek weet te vangen, zich daarbij tussen de genres bewegend en een uniek verhaal opbouwend. Toen ze op haar 16e naar Londen verhuisde om muziekproductie te leren, liet ze zich inspireren door Luke Slater, Defekt en Zenker Brothers en organiseerde ze met succes avonden in Londen en daarbuiten in de gedaantes van ‘Elliptiq’ en ‘Unchained’. Haar brede muzikale DNA komt nu in haar eigen productie tot uiting als een baanbrekende nieuwe hybride vorm van elektronische muziek.

MARCEL DETTMANN B2B BEN KLOCK

De Duitse dj’s Marcel Dettmann en Ben Klock spelen op 16 november een back-to-back set in het Sportpaleis. Een unieke kans om de twee nog eens samen aan het werk te zien! Het gebeurt tegenwoordig nog maar zelden, maar het powerduo stond in het verleden al vaker zij aan zij achter de decks. Met gebundelde krachten zorgen ze keer op keer voor een explosief en niet te missen feestje. Als gepassioneerd dj en één van de gezichten van Berghain, wil Dettmann zijn publiek inspireren met een minimalistische en ruwe sound, uitgebalanceerd met verrassende en emotionele momenten in zijn sets. Ook Klock is een habitué in Berghain en zijn residency daar is voor hem een springplank geweest naar de voorgrond van de technoscene, waar hij uitgroeide tot één van de meest gevraagde dj/producers van zijn generatie.

CHRIS LIEBING

De Duitse dj en producer trekt zowat de hele wereld rond met superstrakke remixes en technobeats van eigen makelij. Daarbij hecht hij steeds groot belang aan het real-time manipuleren van de individuele elementen in zijn sets. Vorig jaar zorgde hij op de allereerste KNTXT in het Sportpaleis voor één van de absolute hoogtepunten met een epische set. Hij is een vriendelijke professional, een family man, een aanhanger van een gezonde levensstijl, maar vooral een onnoemelijk getalenteerde artiest die eeuwig trouw blijft aan zichzelf. Het moge duidelijk zijn waarom hij al zoveel jaren zo populair is en op de voorgrond van de technoscene blijft.

DAX J

Al op erg jonge leeftijd sloeg de Londense dj en producer Dax J aan het producen. Zijn muziek was oorspronkelijk vooral geïnspireerd door Drum ‘n Bass-helden als Goldie en Bad Company. Tot hij een zekere zomer in Ibiza techno ontdekte. Het werd zijn grote liefde. Maar hoewel de passie voor 4/4 beats het sindsdien helemaal heeft overgenomen, blijven oude Jungle-invloeden tot op vandaag wel herkenbaar in zijn nummers. Zijn trademarksound wordt opgepikt door de grootste dj’s in de elektronische muziekscene en brengt hem naar de meest legendarische feesten. Zo draaide hij een closing set op Awakenings voor ADE in de Amsterdamse Gashouder en speelde hij een 10 uur durende marathonset in Berghain, ‘s werelds meest beruchte technoclub in Berlijn.

CHARLOTTE DE WITTE

Charlotte de Witte stond als Godmother van de Belgische techno aan de bakermat van dit hyperpopulaire concept en mag dus zeker niet op de affiche ontbreken. Ze speelt een set van 3 uur! De dj en producer heeft haar kwaliteiten ruimschoots bewezen, zowel in de studio als achter de decks. Met haar compromisloze en eigenzinnige stijl verovert ze de hele wereld. Ze is een graag geziene gaste op de grootste podia op aarde – ze stond eerder dit jaar o.a. op Coachella, Detroit Movement en was de eerste Belgische headliner op IMS in Ibiza – en sprokkelde een adembenemende lijst aan referenties bij mekaar: een Essential Mix-debuut op BBC Radio 1, een passage in Boiler Room, de cover van DJ MAG en support van Resident Advisor, MixMag en XLR8R. We hebben nog lang niet het laatste gezien van de getalenteerde Charlotte de Witte!

——

OVER KNTXT

In 2015 werd in dé technoclub van Europa – Fuse natuurlijk – KNTXT geboren. Een concept met een duidelijke doelstelling: een kwaliteitsvolle techno-ervaring, met de beste nationale en internationale acts. Na edities in Brussel, Gent en Antwerpen en een eigen stage op Tomorrowland, bracht KNTXT de allerbeste technobeats van het moment vorig jaar voor het eerst naar het Sportpaleis. Charlotte de Witte, die op 1 maart door BBC Radio 1 werd aangesteld als resident DJ, tekende als bezielster van KNTXT uiteraard present en ook technogrootheden Chris Liebing, Len Faki en Sam Paganini draaiden een waanzinnige set. DVS1 en One Track Brain maakten de line-up van de grootste KNTXT-editie ooit compleet. Bekijk de aftermovie hier

Kaarten kosten 45,30 euro.

Belangrijk bericht: uitgestelde ticketverzending! Tele Ticket Service verstuurt de tickets ten vroegste 4 weken vóór het evenement.

Dit evenement is een coproductie van Live Nation en Tomorrowland

Deuren: 20:00
Event: 20:00 – 06:00

Kalender

za 16.11.2019

Deuren - 20:00
Aanvang - 20:00

Antwerps Sportpaleis

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten, de kosten voor bezorging van elektronische tickets en ook de contributie voor het vrij gebruik van het openbaar vervoer inbegrepen.
Meer weten?

"KNTXT" wordt georganiseerd door Live Nation & Tomorrowland