Afficher ce site en français | View this website in English

REAL BODIES

Volg REAL BODIES op Instagram en Facebook voor updates

Hou je lichaam in topvorm met deze tien eenvoudige oefeningen

De expositie REAL BODIES toont het wonder van het menselijk lichaam in al zijn facetten. De pracht van het leven is ons trouwens niet zomaar gegeven. Met gezonde voeding, voldoende lichaamsbeweging en rust zorgen we ervoor dat ons lichaam optimaal kan functioneren en presteren.

Het project FIT BODIES presenteert tien eenvoudige bewegingsoefeningen die je lichaam in topvorm brengen en houden. Bewegingscoach Johan Gerets van Move To Cure, het team van topkinesisten onder leiding van Lieven Maesschalck, geeft bij elke oefening tekst en uitleg zodat je ze makkelijk meteen in de praktijk kan brengen.

Ontdek de tien oefeningen

Update 21.06.2021

——

Experten aan het woord over expo REAL BODIES

Bekijk alle video’s op Youtube

Update 16.04.2021

——

REAL BODIES lanceert eigen podcast

De expo REAL BODIES realiseert in samenwerking met studenten van AP Hogeschool en Tom De Cock een vijfdelige podcast over het menselijk lichaam in al zijn facetten. Elke week in april kan je telkens op vrijdag genieten van een nieuwe aflevering.

Beluister de podcasts

Update 06.04.2021

—-

Fascinerende expo ‘Real Bodies’ komt naar het Sportpaleis

MB Presents en Sportpaleis Group slaan de handen in elkaar om deze indrukwekkende tentoonstelling voor het eerst te verwelkomen in Antwerpen. Wereldwijd trok REAL BODIES reeds meer dan 1 miljoen bezoekers, verspreid over 14 steden.

“Wij zijn ontzettend blij dat we REAL BODIES hebben kunnen strikken. REAL BODIES biedt confronterende en tegelijkertijd enorm fascinerende galerijen die unieke perspectieven bieden, zowel op vlak van de menselijke anatomie, cultuur én emotie. Om nog maar te zwijgen van onze bijzondere toevoeging aan het einde van de expo: de “Wünderkammer”. Dit laatste kan je vergelijken met een rariteitenkabinet uit vervlogen tijden met een zeer bijzondere collectie, enkel voor onze 16+ bezoekers!”, aldus Manu Braff van MB Presents.

REAL BODIES is gebaseerd op anatomische, culturele en emotionele verhalen en transformeert de manier waarop we naar het menselijke lichaam kijken, het mysterieuze organisme dat we allemaal delen, van de eerste tot de laatste adem. Ingedeeld in verschillende galerijen wordt de bezoeker langs verscheidene thema’s doorheen de expo geleid.

Ook Jan Van Esbroeck, CEO van Sportpaleis Group, is verheugd met de komst van REAL BODIES naar Antwerpen. “Het spreekt voor zich dat we opgetogen zijn deze expo te kunnen ontvangen in het Hospitality Center van het Sportpaleis, na de afgelopen stille maanden. Dankzij REAL BODIES kunnen we opnieuw jong én oud verwelkomen en daar kijken we geweldig naar uit. We beschikken over de ruimte én expertise om dit in alle veiligheid te laten verlopen”, benadrukt Jan Van Esbroeck.

Een coronaproof uitstap voor het hele gezin

Vanzelfsprekend worden de nodige maatregelen in acht genomen om elk bezoek in alle veiligheid te laten verlopen. Zo geldt een beperking van het aantal personen dat gelijktijdig de expo kan bezoeken. We voorzien op cruciale punten dispensers om de handen te ontsmetten, de hele expo is in éénrichtingsverkeer uitgestippeld en de mondmaskerplicht is er van kracht. De medewerkers van de expo zien toe op een vlot verloop en zorgen ervoor dat de maatregelen worden nageleefd.

Stap binnen in de wondere wereld van je eigen lichaam

Bezoek realbodies.be voor meer informatie

4 TIPS voor een geslaagd bezoek aan REAL BODIES

1. Bij het bestellen van je tickets kies je voor een bepaald tijdsslot. Gelieve je niet vóór dit tijdsslot (het uur staat vermeld op je ticket) aan de ingang van het Hospitality Center aan te melden. Je hebt een volledig tijdsslot de tijd om de expositie binnen te gaan.
2. We dringen erop aan dat elke bezoeker zijn of haar eigen ticket – bij voorkeur op papier – klaar heeft aan de toegangscontrole. Dit zorgt voor een veilige en vlotte toegang.
3. We maken gebruik van audiofragmenten (enkel beschikbaar in het Nederlands/uniquement disponible en néerlandais) die je kan beluisteren via het scannen van QR codes met je eigen smartphone. Breng dus zeker je oortjes mee.
4. Voor je eigen veiligheid en die van de andere bezoekers en onze medewerkers raden we je aan om je verder te informeren via coronaalert.be en om de app te installeren.

Opgelet! De informatie op deze expositie wordt enkel in het Nederlands en Engels aangeboden.

——

Tickets

Openingsuren juni
Woensdag tot en met zondag van 10 tot 18 uur (laatste toegang tot 17 uur).
Maandag en dinsdag gesloten.

Openingsuren zomervakantie
Vrijdag van 13 tot 18 uur (laatste toegang tot 17 uur).
Zaterdag en zondag van 10 tot 18 uur (laatste toegang tot 17 uur)
Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag gesloten.

Respecteer a.u.b het tijdslot dat op je ticket is vermeld. Je kan je gedurende dit volledige (half)uur aan de ingang aanmelden. Je hoeft dus niet precies op het uur of halfuur aan de ingang te staan. Kom ook niet vóór het vermelde tijdstip aan.

  • Tickets zijn enkel online verkrijgbaar.

WEEKDAGEN

volwassen: 15,50 euro
kinderen (4-12): 12,50 euro (kinderen jonger dan 4 jaar gratis)
senioren (+65): 13,50 euro
studenten/leerling (+13): 13,50 euro
Family Pass*: 50,00 euro
Extra kind ‘Family Pass’: 12,50 euro

WEEKEND

volwassen: 17,50 euro
kinderen (4-12): 15,00 euro (kinderen jonger dan 4 jaar gratis)
senioren (+65): 16,00 euro
studenten/leerling (+13): 16,00 euro
Family Pass*: 60,00 euro
Extra kind ‘Family Pass’: 15,00 euro
(* 2 volwassen & 2 kinderen)

De weekendtarieven zijn ook van toepassing tijdens de krokus- en paasvakantie.

——

Bezoekers met een beperking

REAL BODIES is voorzien op de ontvangst van bezoekers met een beperking. We willen je zo goed mogelijk opvangen en in de beste omstandigheden laten genieten van deze expo. Vraag op werkdagen van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 18 uur je plaatsen telefonisch aan op het nummer 03/400.00.34 (vanuit Nederland +32.3.400.00.34) of via een mail naar service@teleticketservice.com en vermeld duidelijk dat je een bezoeker bent met een beperking (bv. dat je je in een rolstoel verplaatst). Ook wie geen gebruikmaakt van een rolstoel kan specifieke noden hebben. Geef dus bij het aanvragen van tickets altijd aan wat precies je noden zijn, zodat we je optimaal van dienst kunnen zijn.

——

Speciaal aanbod voor scholen en groepen al vanaf 11 personen

Je kan ondanks de maatregelen om het coronavirus te bestrijden toch groepsbestellingen plaatsen voor REAL BODIES. Belangrijk is dat de leden van je groep binnen hetzelfde tijdslot met hun eigen bubbel de expo bezoeken.

Neem contact op voor vrijblijvend meer informatie en groepstarieven.

Stuur je e-mail naar groepen@sportpaleisgroep.be

Kalender

wo 16.12.2020 download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Deuren - 10:00
Aanvang - 10:00

Antwerps Sportpaleis

in verkoop

Tele Ticket Service

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten, de kosten voor bezorging van elektronische tickets en ook de contributie voor het vrij gebruik van het openbaar vervoer inbegrepen.
Meer weten?