Afficher ce site en français | View this website in English

REAL BODIES

Volg REAL BODIES op Instagram en Facebook voor updates

Experten aan het woord over expo REAL BODIES

Bekijk alle video’s op Youtube

Update 16.04.2021

——

REAL BODIES lanceert eigen podcast

De expo REAL BODIES realiseert in samenwerking met studenten van AP Hogeschool en Tom De Cock een vijfdelige podcast over het menselijk lichaam in al zijn facetten. Elke week in april kan je telkens op vrijdag genieten van een nieuwe aflevering.

Beluister de podcasts

Update 06.04.2021

——

REAL BODIES blijft open

Naar aanleiding van het overlegcomité van 24 maart laten we jou graag weten dat de expo REAL BODIES open blijft. Je kan met een gerust hart de expositie bezoeken. We zetten de maatregelen nog even op een rijtje:

- er wordt slechts een beperkt aantal personen gelijktijdig in de expo toegelaten
- op de expo staan meerdere dispensers opgesteld om je handen te ontsmetten
- er is éénrichtingsverkeer doorheen de hele expo
- een mondmasker dragen is verplicht

Update 24.03.2021

——

Alle dagen open tijdens de paasvakantie

Om iedereen de kans te geven de fascinerende expositie REAL BODIES te bezoeken, is de expositie tijdens de paasvakantie alle dagen open. De expo loopt nog tot en met pinkstermaandag 24 mei.

Update 22.03.2021

——

Hoe gelukkig zijn we? Lees de resultaten van onze bevraging

Naar aanleiding van de ‘Internationale Dag van het Geluk’ op 21 maart ging de expo REAL BODIES samen met studenten van AP Hogeschool op zoek naar het antwoord op de vraag: hoe gelukkig zijn mensen?! De expo belicht alle aspecten van het menselijk lichaam en (wel)zijn en daar hoort dus ook geluk en gelukkig zijn bij. We houden je nog even in spanning, want de resultaten van de mini-bevraging vind je op de website van REAL BODIES.

Update 20.03.2021

——

Geef bloed op vrijdag 2 april in de foyer van de Lotto Arena

Na de themamaand rond kanker en Kom op tegen Kanker zet de expo REAL BODIES in april het Rode Kruis in de kijker. De actie wordt afgetrapt met een grote bloedinzameling op vrijdag 2 april. Je kan tussen 16.30 en 20.30 uur bloed geven in de foyer van de Lotto Arena (ingang onder de viaduct). Het doel is minstens 120 donoren te overtuigen. Meld je vandaag aan als bloedgever

Update 17.03.2021

——

Real bodies in maart in het teken van kanker


De expo REAL BODIES voegt in maart een extra laag aan de expositie toe door aandacht te besteden aan kanker en kankeronderzoek. Dit gebeurt door in de tentoonstellingsruimte op een imposante muur relevante feiten en cijfers over de ziekte te tonen. Het initiatief krijgt de steun van Damya Laoui, Prof. Dr. ir.Team-leader Tumor Immunology aan het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en Vrije Universiteit Brussel (VUB). De hele maand wordt ook geld ingezameld ten voordele van Kom op tegen Kanker.

“Ik waardeer het erg dat de expo REAL BODIES in de maand maart extra sensibiliseert rond kanker en hiervoor samenwerkt met Kom op tegen Kanker. Mijn passie voor het menselijk lichaam is een drijvende kracht voor het uitvoeren van mijn onderzoek naar nieuwe kankertherapieën, dat mede door Kom op tegen Kanker wordt gesteund. Deze passie vind ik ook terug in de expo Real Bodies, die je toelaat om de complexiteit en de schoonheid van ons lichaam te bewonderen”, vertelt Damya Laoui. In haar onderzoek legt ze de focus op mechanismen om kankerprogressie af te remmen. Zo ontwikkelde Damya Laoui’s team een anti-kankervaccin gebaseerd op lichaamseigen tumor-afgeleide cellen.

De geldinzamelactie steunen kan al met een micro-donatie vanaf 2 euro. Dankzij de samenwerking met de betaal-app Payconic by Bancontact kan je door het scannen van een QR-code op een eenvoudige manier al een klein bedrag schenken. Deze QR-code vind je op de expo zelf en op de website van de expositie. De opbrengst gaat integraal naar Kom op tegen Kanker.

Update 25.02.2021

——

Expositie REAL BODIES wegens succes verlengd tot en met pinkstermaandag 24 mei

Sinds de opening midden december bezochten al meer dan 25.000 bezoekers in coronaveilige omstandigheden de spraakmakende expositie REAL BODIES in het Hospitality Center van het Sportpaleis. Omdat de belangstelling blijft aanhouden, wordt de expositie vandaag verlengd tot en met pinkstermaandag 24 mei.

Op de expo REAL BODIES verken je de verschillende aspecten van het menselijk lichaam. Je doet dat aan de hand van twintig levensechte, perfect bewaarde menselijke lichamen en meer dan 200 anatomische objecten verspreid over elf galerijen. REAL BODIES toont je wat het betekent om te leven.

“REAL BODIES is een verbluffende expositie over het menselijk lichaam, onszelf dus”, zegt mede-organisator Manu Braff van MB Presents. “Je krijgt op de expo een fantastisch inzicht in hoe we functioneren, hoe we leven en hoe we dat eigenlijk allemaal zo vanzelfsprekend vinden. De expositie is op dat vlak heel inspirerend.”

“Omdat we hebben gemerkt dat tijdens de voorbije schoolvakanties en de komende weekends heel wat families langs kwamen op de expositie hebben we beslist om zeker al tot en met pinkstermaandag 24 mei de deuren op te houden”, vertelt Jan Van Esbroeck, CEO van Sportpaleis Group (foto). “Meteen een uitnodiging voor wie de expositie nog niet heeft bezocht om daar werk van te maken.”

Update 26.01.2021

—-

Nieuw! Nocturne met Dr. Luc Beaucourt

Op de REAL BODIES nocturne ontdek je samen met een expert in alle exclusiviteit dankzij het sterk gereduceerd aantal bezoekers per tijdslot tijdens de avonduren deze fascinerende expositie over het menselijke lichaam. Op het einde van de avond ga je bovendien naar huis met de catalogus over de expositie (één per twee personen).

Voor de eerste nocturne op donderdag 11 februari nodigt REAL BODIES op algemeen verzoek Dr. Luc Beaucourt uit. Hij is het vroegere diensthoofd van de Dienst Spoedgevallen van het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen en uitstekend geplaatst om toelichting te geven bij de expositie en de getoonde lichamen. Zijn medische expertise maakt dat je als bezoeker nog meer inzicht krijgt in het wonder van het menselijk lichaam. Hij vertelt die avond in zijn favoriete galerij gepassioneerd over ritme, het hart en het bloedvatenstelsel.

Bestel nu je tickets voor deze eerste exclusieve nocturne met Dr. Luc Beaucourt.

Ticketprijs: € 39

Update 18.01.2021

—-

Fascinerende expo ‘Real Bodies’ komt naar het Sportpaleis

MB Presents en Sportpaleis Group slaan de handen in elkaar om deze indrukwekkende tentoonstelling voor het eerst te verwelkomen in Antwerpen. Wereldwijd trok REAL BODIES reeds meer dan 1 miljoen bezoekers, verspreid over 14 steden.

“Wij zijn ontzettend blij dat we REAL BODIES hebben kunnen strikken. REAL BODIES biedt confronterende en tegelijkertijd enorm fascinerende galerijen die unieke perspectieven bieden, zowel op vlak van de menselijke anatomie, cultuur én emotie. Om nog maar te zwijgen van onze bijzondere toevoeging aan het einde van de expo: de “Wünderkammer”. Dit laatste kan je vergelijken met een rariteitenkabinet uit vervlogen tijden met een zeer bijzondere collectie, enkel voor onze 16+ bezoekers!”, aldus Manu Braff van MB Presents.

REAL BODIES is gebaseerd op anatomische, culturele en emotionele verhalen en transformeert de manier waarop we naar het menselijke lichaam kijken, het mysterieuze organisme dat we allemaal delen, van de eerste tot de laatste adem. Ingedeeld in verschillende galerijen wordt de bezoeker langs verscheidene thema’s doorheen de expo geleid.

Ook Jan Van Esbroeck, CEO van Sportpaleis Group, is verheugd met de komst van REAL BODIES naar Antwerpen. “Het spreekt voor zich dat we opgetogen zijn deze expo te kunnen ontvangen in het Hospitality Center van het Sportpaleis, na de afgelopen stille maanden. Dankzij REAL BODIES kunnen we opnieuw jong én oud verwelkomen en daar kijken we geweldig naar uit. We beschikken over de ruimte én expertise om dit in alle veiligheid te laten verlopen”, benadrukt Jan Van Esbroeck.

Unieke kijk in de “Wünderkammer”

De laatste galerij – de “Wünderkammer”- van REAL BODIES geeft een unieke kijk op de privé-collectie van verzamelaar Leo Coolen, een wereld die zich bevindt in de schemerzone tussen wetenschap en voyeurisme. Je kan er onder meer een deel van de grootste penissencollectie ter wereld bewonderen, aangevuld met een reeks wassen afbeeldingen van oa. seksuele aandoeningen. De bezoekers staan vrij om deze laatste galerij te bezoeken of over te slaan, sowieso enkel voor 16+.

Een coronaproof uitstap voor het hele gezin

Vanzelfsprekend worden de nodige maatregelen in acht genomen om elk bezoek in alle veiligheid te laten verlopen. Zo geldt een beperking van het aantal personen dat gelijktijdig de expo kan bezoeken. We voorzien op cruciale punten dispensers om de handen te ontsmetten, de hele expo is in éénrichtingsverkeer uitgestippeld en de mondmaskerplicht is er van kracht. De medewerkers van de expo zien toe op een vlot verloop en zorgen ervoor dat de maatregelen worden nageleefd.

Stap binnen in de wondere wereld van je eigen lichaam

Bezoek realbodies.be voor meer informatie

4 TIPS voor een geslaagd bezoek aan REAL BODIES

1. Bij het bestellen van je tickets kies je voor een bepaald tijdsslot. Gelieve je niet vóór dit tijdsslot (het uur staat vermeld op je ticket) aan de ingang van het Hospitality Center aan te melden. Je hebt een volledig tijdsslot de tijd om de expositie binnen te gaan.
2. We dringen erop aan dat elke bezoeker zijn of haar eigen ticket – bij voorkeur op papier – klaar heeft aan de toegangscontrole. Dit zorgt voor een veilige en vlotte toegang.
3. We maken gebruik van audiofragmenten (enkel beschikbaar in het Nederlands/uniquement disponible en néerlandais) die je kan beluisteren via het scannen van QR codes met je eigen smartphone. Breng dus zeker je oortjes mee.
4. Voor je eigen veiligheid en die van de andere bezoekers en onze medewerkers raden we je aan om je verder te informeren via coronaalert.be en om de app te installeren.

Opgelet! De informatie op deze expositie wordt enkel in het Nederlands en Engels aangeboden.

——

Tickets

Open van woensdag tot en met zondag.

Op woensdag, donderdag en vrijdag telkens van 10 tot 19 uur (laatste toegang om 18 uur).

Zaterdag en zondag open van 9 tot 20 uur (laatste toegang tot 19 uur).

Maandag en dinsdag gesloten.

Respecteer a.u.b het tijdslot dat op je ticket is vermeld. Je kan je gedurende dit volledige (half)uur aan de ingang aanmelden. Je hoeft dus niet precies op het uur of halfuur aan de ingang te staan. Kom ook niet vóór het vermelde tijdstip aan.

  • Tickets zijn enkel online verkrijgbaar.
  • De expo loopt nog tot en met pinkstermaandag 24 mei 2021.
  • Tijdens de krokus- en paasvakantie alle dagen open van 9 tot 20 uur (laatste toegang tot 19 uur)

WEEKDAGEN

volwassen: 15,50 euro
kinderen (4-12): 12,50 euro (kinderen jonger dan 4 jaar gratis)
senioren (+65): 13,50 euro
studenten/leerling (+13): 13,50 euro
Family Pass*: 50,00 euro
Extra kind ‘Family Pass’: 12,50 euro

WEEKEND

volwassen: 17,50 euro
kinderen (4-12): 15,00 euro (kinderen jonger dan 4 jaar gratis)
senioren (+65): 16,00 euro
studenten/leerling (+13): 16,00 euro
Family Pass*: 60,00 euro
Extra kind ‘Family Pass’: 15,00 euro
(* 2 volwassen & 2 kinderen)

De weekendtarieven zijn ook van toepassing tijdens de krokus- en paasvakantie.

——

Bezoekers met een beperking

REAL BODIES is voorzien op de ontvangst van bezoekers met een beperking. We willen je zo goed mogelijk opvangen en in de beste omstandigheden laten genieten van deze expo. Vraag op werkdagen van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 18 uur je plaatsen telefonisch aan op het nummer 03/400.00.34 (vanuit Nederland +32.3.400.00.34) of via een mail naar service@teleticketservice.com en vermeld duidelijk dat je een bezoeker bent met een beperking (bv. dat je je in een rolstoel verplaatst). Ook wie geen gebruikmaakt van een rolstoel kan specifieke noden hebben. Geef dus bij het aanvragen van tickets altijd aan wat precies je noden zijn, zodat we je optimaal van dienst kunnen zijn.

——

Speciaal aanbod voor scholen en groepen al vanaf 11 personen

Je kan ondanks de maatregelen om het coronavirus te bestrijden toch groepsbestellingen plaatsen voor REAL BODIES. Belangrijk is dat de leden van je groep binnen hetzelfde tijdslot met hun eigen bubbel de expo bezoeken.

Neem contact op voor vrijblijvend meer informatie en groepstarieven.

Stuur je e-mail naar groepen@sportpaleisgroep.be

Kalender

wo 16.12.2020 download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Deuren - 10:00
Aanvang - 10:00

Antwerps Sportpaleis

in verkoop

Tele Ticket Service

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten, de kosten voor bezorging van elektronische tickets en ook de contributie voor het vrij gebruik van het openbaar vervoer inbegrepen.
Meer weten?