Afficher ce site en français | View this website in English

Veelgestelde vragen

RESERVEREN

Kan ik voor aanvang van het evenement nog een ticket aan de kassa kopen?

Het gebeurt vaak dat evenementen in het Sportpaleis op voorhand uitverkopen. In dat geval kan je aan de kassa uiteraard geen tickets meer kopen. Je vindt hierover meer informatie bij de Timing die enkele dagen voor het evenement op de website wordt gepubliceerd.

Zijn tickets goedkoper aan de kassa?

Integendeel, voor tickets die aan de kassa worden gekocht wordt een extra servicekost van 2 euro per ticket aangerekend.

Om hoe laat gaat de kassa open?

Raadpleeg enkele dagen vooraf bij Timing op de detailpagina van het evenement de openingsuren van de kassa. Klik hier voor meer informatie

Hoe reserveer ik online?

Bij het evenement van je keuze vind je een ticketlink naar het ticketbureau. Nog geen ticketknop zichtbaar? Dan is het nog even wachten op de start van de verkoop. Dat tijdstip staat vermeld bij het evenement. Klik hier voor meer informatie

Hoe reserveer ik telefonisch?

Voor evenementen in het Sportpaleis kan je telefonisch reserveren of met je ticketvragen terecht bij Tele Ticket Service op werkdagen van 9 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 18 uur. Het telefoonnummer is 070 345 345 (max. 0,30 euro/min.). Vanuit Nederland is Tele Ticket Service bereikbaar op het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/min.). Rolstoelgebruikers kunnen hun plaatsen reserveren op het nummer 03/400.00.34 (vanuit Nederland +32.3.400.00.34) of via een mail naar service@teleticketservice.com. Klik hier voor meer informatie

Heb ik een geldig ticket?

Koop je ticket alleen bij een officieel ticketbureau en niet via veilingwebsites of van onbekenden. Alle tickets zijn voorzien van een barcode waarmee valse of illegaal doorverkochte tickets makkelijk herkenbaar zijn aan de ingang van het Sportpaleis. Meer info

Ik ben mijn ticket kwijtgeraakt, wat moet ik doen?

Tickets die met de post werden opgestuurd kunnen bij verlies of diefstal vervangen worden. Dit gebeurt aan de kassa. Duplicaattickets worden slechts éénmaal opnieuw gedrukt. Ze worden alleen bezorgd aan de originele besteller op vertoon van zijn of haar identiteitskaart. Om zeker te zijn dat je tickets niet door derden gebruikt worden, laat je ze best ongeldig maken. Neem daarvoor een week voor het evenement contact op met Tele Ticket Service via 070 345 345 (max. 0,30 euro/min.), vanuit Nederland: 0900 45 000 45 (0,45 euro/min.).

Ik kreeg geen info om mijn e-ticket thuis te printen, wat moet ik doen?

Bestelde je met de gegevens van een (ondertussen) afgesloten e-mailaccount of voerde je bij het registreren een fout e-mailadres in, dan is het evident dat de e-tickets niet afgeleverd kunnen worden. Je kan proberen het e-mailadres aan te passen via de knop ‘mijn account’ op de website van Tele Ticket Service. Als dat niet lukt, dan blijft je betaalde reservering uiteraard behouden en kan je de tickets aan de kassa ophalen op vertoon van je identiteitskaart. Zorg ook dat je het reserveringsnummer bij de hand hebt.

Opgelet: voor heel wat evenementen verstuurt Tele Ticket Service de tickets ten vroegste 4 weken vóór de datum van het evenement.

Hoe bestel ik voor groepen?

Wil je met je vereniging of groepering een voorstelling bijwonen? Dat kan! Bovendien worden bij heel wat evenementen voor groepen mooie kortingen aangeboden. Stuur voor meer informatie een e-mail naar groepen@sportpaleisgroup.be.

Hoe kan ik een VIP-arrangement reserveren?

Je vindt het overzicht van alle evenementen waarbij VIP-arrangementen aangeboden worden in onze VIP-rubriek.

Kan ik als rolstoelgebruiker terecht in de hospitalityruimten?

Als rolstoelgebruiker kan je gebruikmaken van de lift om het Hospitality Center te bereiken. Je volgt het evenement vanaf voorbehouden plaatsen in de zaal. Heb je je rolstoel niet permanent nodig, dan kan je een beroep doen op de vrijwillige medewerkers van het Rode Kruis Vlaanderen om je zitplaats op te zoeken. Breng ons tijdig op de hoogte, zodat we de nodige voorbereidingen kunnen treffen. Wil je als rolstoelgebruiker een VIP-arrangement reserveren, neem dan zeker contact op met het VIP-departement via vip@sportpaleisgroup.be voor je je VIP-bestelling plaatst.

Als ik een VIP-arrangement reserveer, ontmoet ik dan de artiesten?

Het gebeurt heel zelden dat artiesten na afloop van een concert of evenement de VIP-ruimten bezoeken. De meeste internationale rock- en popartiesten zijn gebonden aan een strak tourschema. Hierdoor hebben zij weinig of geen tijd om hun fans persoonlijk te ontmoeten of om handtekeningen te plaatsen.

Wat is het combiticket?

Het Sportpaleis bouwde met De Lijn een evenementennet uit. Maak er gebruik van: het bespaart je aanschuiven in de file voor en na het evenement en je vermijdt parkeerproblemen. Je ticket is geldig als combiticket Sportpaleis-De Lijn. Het garandeert je niet alleen de toegang tot het Sportpaleis maar ook het vrije gebruik van trams en bussen van De Lijn naar het evenement en terug. Wie niet in de regio Antwerpen woont, raden we aan om de auto te parkeren op één van de P+R-terreinen en ontspannen met de premetro naar onze zalen te komen. De nv Antwerps Sportpaleis laat extra tramstellen en bussen inzetten en vraagt, om dit mogelijk te maken, bij elke ticketbestelling een solidaire “contributie vrij gebruik P+R, tram en bus” van 0,50 euro, wat veel minder is dan de normale kostprijs van een retourkaartje bij De Lijn. De Lijn verzekert terugritten en overstapmogelijkheden binnen de normale diensturen

Klik hier voor meer informatie

JE BEZOEK

Bekijk ook de rubriek Plan je bezoek. Je vindt er heel wat info ter voorbereiding van je bezoek.

Om hoe laat gaan de deuren open?

Je vindt informatie over het aanvangs- en einduur bij het evenement van je keuze bij Timing in de kalender. Deze informatie wordt ons meestal pas een paar dagen voordien bezorgd door de organisator en wordt bijgevolg ook maar net voor het evenement gepubliceerd.

Mag ik binnen met een grote tas?

In het kader van de veiligheidsmaatregelen hanteert Sportpaleis Group een streng (hand)tassenbeleid in elk van zijn zalen! Alleen handtassen van maximum 21 cm x 30 cm x 10 cm (A4-formaat) zijn toegestaan. Rugzakken, bagage en grote tassen zijn verboden! Er worden strenge controles uitgevoerd.

Kan ik iets drinken of eten in het Sportpaleis?

In het Sportpaleis hoef je helemaal niet met een lege maag of met dorst rond te lopen. Info

Kan ik iets drinken of eten in de buurt van het Sportpaleis?

De Scheldestad heeft heel wat te bieden voor wie voor een evenement culinair wil tafelen. Voor en na een evenement heten ook de horecazaken in de buurt van het Sportpaleis je van harte welkom. Info

Hoe vind ik in zo’n grote evenementenzaal mijn zitplaats terug?

Alle bezoekers, met uitzondering van de bestellers van een rolstoelplaats, komen het Sportpaleis binnen via de hoofdingang. In de ontvangsthal vind je de kleurenbewegwijzering naar de plaatsen in de zaal (zie kleurenvermelding op je ticket). Let wel: het zaalplan geeft enkel en alleen de kleurzones weer waarin de plaatsen gesitueerd zijn. Dit plan heeft niets te maken met de verschillende prijscategorieën die bij een evenement van toepassing zijn. Om het binnengaan in de zaal zelf vlot te laten verlopen en de controle te vereenvoudigen, dringen we erop aan dat iedere bezoeker zijn/haar eigen toegangskaart in de hand heeft. Hierdoor kan het scannen van je ticket vlot verlopen. Er staan overal medewerkers om je naar je plaats te begeleiden. Naar het zaalplan

Zitten we echt wel naast elkaar in de zaal?

Er zijn in het Sportpaleis tribuneblokken die bij elkaar aansluiten zodat het perfect mogelijk is dat de zitjes met een ander bloknummer zich toch naast elkaar bevinden.

Kunnen mensen met een mobiele beperking terecht in het Sportpaleis?

In het Sportpaleis zijn plaatsen voorbehouden voor rolstoelgebruikers en hun gezelschap. Rolstoelgebruikers kunnen hun plaatsen reserveren op het nummer 03/400.00.34 (vanuit Nederland +32.3.400.00.34) of via een mail naar service@teleticketservice.com.

Meer info over parkeerplaatsen voor rolstoelgebruikers

Bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van lockers?

In het Sportpaleis zijn lockers beschikbaar waarin je waardevolle spullen veilig kunt bewaren. Alleen jij hebt een sleutel van zo’n handig kastje, om er bijvoorbeeld je handtas, rugzak of zelfs helm op te bergen. Zowel voor, tijdens als na het evenement kan je vrij gebruikmaken van je locker.

Biedt het Sportpaleis oordopjes aan?

Aan de toiletten vind je oordopjesautomaten. Ondervind je hinder van het door de artiest bepaalde geluidsniveau, bescherm dan je gehoor zodat je nu en later in optimale omstandigheden van evenementen kunt blijven genieten. Je betaalt 2 euro per set aan de oordopjesautomaat, maar je kan je geld terugkrijgen wanneer je je oordopjes na afloop inlevert aan de onthaalbalie.

Is er een geldautomaat in de buurt van het Sportpaleis?

Net naast de hoofdingang van het Antwerps Sportpaleis bevindt zich een geldautomaat. Opgelet: je kan geen geld afhalen binnen in het Sportpaleis zelf.

Kan ik in het Sportpaleis cashless betalen?

Je kan cashless en zelfs contactloos betalen met je bankkaart, je smartphone of de Sportpaleis Group Cashless Card. Meer info

Mag ik foto’s maken in het Sportpaleis?

Er mag tijdens evenementen niet worden gefotografeerd of gefilmd, tenzij anders bepaald door de organisator. Alleen wegwerpcamera’s zonder flits en gsm’s uitgerust met een fotofunctie worden gedoogd. Klik hier om de huisregels te raadplegen

Mag ik roken in het Sportpaleis?

In al onze gebouwen, dus ook in het Sportpaleis, geldt een ABSOLUUT ROOKVERBOD. Er zijn geen aparte rookruimten. Wie wil roken, kan dit buiten aan de hoofdingang. Je hebt wel je toegangskaart nodig om buiten en terug binnen te geraken.Klik hier om de huisregels te raadplegen

Waar kan ik overnachten na het evenement?

Het Sportpaleis raadt je graag een aantal hotels aan. Info

Help! Bij thuiskomst stel ik vast dat ik wellicht spullen verloren ben in het Sportpaleis. Wat moet ik doen?

Neem contact op met onze administratieve dienst. We zijn elke werkdag bereikbaar van 09.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17.00 uur op het telefoonnummer +32 3 400 60 00. OPGELET, op dit nummer kan je GEEN tickets bestellen. Of mail naar info@sportpaleisgroup.be.

Zijn je spullen bij ons teruggevonden, dan kan je die aan het onthaal van de kantoren komen afhalen. Onze kantoren zijn open van maandag tot vrijdag van 09.00 uur tot 18.00 uur.

Gevonden voorwerpen worden slechts gedurende een beperkte tijd bijgehouden. Waardevolle voorwerpen zoals persoonlijke documenten worden door ons aan de Politie bezorgd en kan je afhalen op volgend adres:

Politie Antwerpen
p/a Unolaan 2
2100 Deurne
+32 3 338 47 50